Lucky EKO drsališča

Skrb za okolje in njegovo ohranjanje je primarno vodilo pri proizvodnji aluminijastih sistemov drsališč Ice-World in vseh nadaljnjih procesih poslovanja. Temu vestno sledimo tudi pri Lucky Luka.

Prihranek električne energije (v primerjavi z gumijastim sistemom drsališča) do 40 % omogoča aluminijasti cevni sistem. Aluminij je boljši prevodnik kot guma, zato za nastanek in ohranjanje ledu potrebujemo manj električne energije kot pri gumijastih sistemih, kar so potrdile tudi raziskave. Porabo električne energije je možno še dodatno zmanjšati z občasnimi izklopi hladilnega agregata (pri nizkih zunanjih temperaturah, ponoči), pri čemer ste lahko brez skrbi, saj aluminijasti cevni sistem omogoča, da se led ne bo stopil.

Nadomestilo za emisije CO2

Da bi se podjetje Ice-World “oddolžilo” okolju in 100% nadomestilo emisije CO2, ki nastajajo pri proizvodnji drsališč, transportu in pri projektih, ki jih izvaja tako Ice-World kot njegovi zastopniki (tudi Lucky Luka), se je vključilo v projekt zasajanja mangrov v Thor Heyerdahl Climate Parku na Mjanmaru.

Okoljevarstveni certifikat ISO 14001
Vsi procesi poslovanja (od proizvodnje do montaže in demontaže) potekajo v zavesti skrbi za okolje, kar potrjujemo tudi s pridobljenim okoljevarstvenim certifikatom ISO 14001. Aluminijasti in vsi ostali elementi drsališča se reciklirajo, hladilna tekočina je okolju prijazni propylen-glycol, ki je prav tako 100 % obnovljiv, shranjevanje le-tega pa poteka v skladu s predpisi.

Smo ekološko odgovorni - imamo eko certifikat Smo družinam prijazni - štejejo izkušnje Smo družbeno odgovorni - postani za en dan