Iz boječih začetnikov v pogumne drsalce

LJUBLJANA – V okviru projekta Prilagajanje na led, ki ga podpira Mestna občina Ljubljana, bomo tudi letos otroke iz ljubljanskih vrtcev naučili prvih korakov na ledu. V drsalke bo prvič stopilo skoraj 4.000 otrok starih 5. let, ki bodo svoje gibalne sposobnosti za drsanje preizkušali na drsališču v Zalogu.

Naši licencirani vaditelji in trenerji Lucky Luka bodo v šest dnevnem tečaju drsanja otroke naučili prvih korakov na ledu. Na začetku bodo otroci razdeljeni v skupine glede na predznanje in nato bodo vzpostavili prvi stik z ledom, se po ledu plazili in raziskovali. Po izkušnjah bo sledilo vstajanje, padanje, vstajanje … in nato prvi koraki po ledu.

Na koncu iz korakanja preidejo v drsanje, vsako uro pridobivajo na hitrosti, znajo vijugati, počepniti, dvigniti nogo, izvajati limonce in se voziti skupinski vlakec. Otroci tako uspešno opravijo testiranje za Mali sonček.

Zadnji dan se otrokom v ledeni dvorani pridružijo tudi starši. Ob glasbi jim otroci pokažejo kaj vse so se naučili, njihove nove spretnosti na ledeni ploskvi.

Namen projekta Prilagajanje na led je, da otroci pridobijo gibalne sposobnosti za drsanje, doživijo radosti gibanja na ledeni ploskvi, se duševno sprostijo, vživijo v skupino in okolje, krepijo samozavest ob gibanju na ledu in s tem premagajo strah in si tako naberejo novih izkušenj.

Smo ekološko odgovorni - imamo eko certifikat Smo družinam prijazni - štejejo izkušnje Smo družbeno odgovorni - postani za en dan