Program ROLAM, TOREJ SEM

Rolerska zveza Slovenije in Lucky Luka, edina strokovna in licencirana šolo rolanja in drsanja, predstavljata ŠPORTNO-VZGOJNI PROGRAM za 3. razrede osnovnih šol ROLAM, TOREJ SEM.

Program ozavešča otroke o pomembnosti razlikovanja med rolerji kot športnim rekvizitom in rolerji kot prevoznim sredstvom. Spodbuja jih k aktivnemu načinu življenja, zdravi prehrani in uporabi alternativnih prevoznih sredstev ter jim omogoča varno samostojno umestitev v promet.

Zagotovimo otrokom osnove za aktivno in zdravo telo ter varno pot skozi življenje!

Lucky Luka deluje pod vodstvom nekdanjega profesionalnega umetnostnega drsalca Luke Klasinca ter združuje strokovno usposobljene vaditelje in trenerje rolanja in drsanja. Že več let odlično sodelujemo z vrtci in šolami, v to pa vključujemo tudi ključne državne in mednarodne institucije na področju izobraževanja, športa in varnosti v cestnem prometu. Na podlagi njihovih smernic in svojih dolgoletnih izkušenj smo zasnovali nacionalni program ROLAM, TOREJ SEM, ki smo ga jeseni 2015 prvič uvedli v slovenske šole. Naš cilj je s programom zajeti celotno populacijo tretješolcev, z dodatnimi programi pa tudi celotno populacijo prvo- in drugošolcev.

Po več kot 20 letih, odkar so se rolerji prvič pojavili, so v slovenskem prostoru postali ne samo način življenja, ampak tudi prevozno sredstvo. S tem projektom si tako želimo doseči višji nivo ozaveščenosti in odgovornosti, ko otroci z rolerji postanejo samostojni udeleženci v prometu.

Program je v svojem ožjem smislu zasnovan za otroke, v širšem smislu pa gre za vseživljenjski projekt, ki postavlja nove smernice v družbi. Skozi ozaveščanje o pomenu zdravega življenja ter aktivnega in varnega transporta otroke opremi z vsemi potrebnimi teoretičnimi in praktičnimi znanji, ki jih potrebujejo za zdravo preživljanje prostega časa ter varno in odgovorno udejstvovanje v prometu. Predvsem pa jih skozi igro in sproščeno druženje navdušimo za šport in tako spodbujamo redno aktivnost tudi po tem, ko je program zaključen. Del vsakega programa je zaključni dogodek, na katerega povabimo tudi otrokove starše in družine, da lahko v športnih dejavnosti uživajo vsi skupaj.

Otroke naučiti odgovornega in varnega ravnanja v prometu je naša naloga, vzemimo jo resno!

Bodi aktiven, bodi Lucky!

Smo ekološko odgovorni - imamo eko certifikat Smo družinam prijazni - štejejo izkušnje Smo družbeno odgovorni - postani za en dan