Včerajšnje dogajanje na Trgu republike – tekma EBEL lige prestavljena v Tivoli

Včerajšnji dan se je začel vremensko precej kaotično – z obilico snega in s še slabšo napovedjo za popoldanski čas. Ekipa Lucky Luka si, kljub težavam, ki jih je za čiščenje in urejanje ledene ploskve na Trgu republike povzročalo vreme, ne bi mogla želeti lepše kulise za večerno zimsko hokejsko klasiko. V popoldanskem času je bila na prizorišču prava zimska idila in organizatorji, ki smo skrbeli za tehnično plat dogodka, smo ponovno dokazali, da smo kos tudi zahtevnim vremenskim razmeram.

 

Zavedali smo se, da pogumnih obiskovalcev, ki bi se udeležili tekme kljub zapletom v prometu, ne bo veliko, a nas je obisk vseeno pozitivno presenetil. Kljub temu, da smo bili primorani glasbene goste odpovedati, je bilo vzdušje ob drsališču odlično in prav vsi, tako slovenski kot salzburški navijači so bili dobro razpoloženi. Tekma je bila, zaradi zakasnelega prihoda ekipe Red Bull Salzburg, prestavljena na 20. uro. Ko se je ura približevala, pa hokejistov na prizorišče ni bilo. Odgovorni za izvedbo tekme so se namreč tik pred zdajci odločili, da tekmo, iz nam nerazumljivih razlogov, prestavijo v Tivoli. Ledena ploskev je bila pripravljena, potrebovali bi le še nekaj minut za to, da bi jo do konca izpopolnili, a pike na i nam ni uspelo postaviti. Pozitivna energija obiskovalcev se je tako s Trga republike prestavila v Tivoli. Vrhunsko pripravljeno ledeno ploščad ter urejeno in očiščeno okolico smo tako odprli za rekreativne drsalce.

 

Glede na vse zaplete, ki so se okrog hokejskih tekem lige EBEL zgodili od decembra do včeraj, pa naj gre tako za pripravljenost ledene ploskve ali za sam obisk na tekmah, se tako sprašujemo, kaj je pravzaprav tisto, kar nas ovira. Podobni dogodki po svetu so zelo dobro obiskani in tudi v primeru, da pride do tehničnih ali vremenskih zapletov, to ne predstavlja večjih težav. Nekaj tednov nazaj je skoraj 30.000 gledalcev, ki so obiskali zimsko klasiko lige EBEL v Celovcu, v pozitivnem vzdušju in z navijanjem potrpežljivo počakalo, da so nadaljevali s tekmo po tem, ko so predrli napeljavo pod ledom. Tudi vzdušje v Areni Pula pred časom, ko so tekmo iz 18. ure popoldne prestavili na 23. uro zvečer, ni bilo nič slabše. To je tisto pravo zimsko vzdušje, ki ga v Sloveniji zagotovo pogrešamo. Teden dni nazaj smo na drsališču na Trgu republike gostili zagrebške hokejiste mlajših selekcij, ki so jih spremljali njihovi zvesti navijači. Ob navdušenju nad fantastično infrastrukturo, ureditvijo in organizacijo pa so bili začudeni nad tem, kako malo je bilo slovenskih privržencev hokeja, ki bi prišli bodrit svoje hokejiste.

 

Očitno kljub vsemu potrebujemo še nekaj let, da bomo tudi pri nas znali zares uživati v zimskih klasikah. Pa nič ne de. Kot smo že večkrat poudarili, namen drsališča Lucky Luka v centru Ljubljane niso zgolj hokejske tekme. Osnovni namen tako velikega drsališča je predvsem omogočanje rekreativnega drsanja vsem tistim, ki jim to predstavlja enega izmed lepših in bolj idiličnih zimskih športov. Še tako zahtevne vremenske razmere premagujemo predvsem z namenom, da na naši ledeni ploskvi lahko dopoldne drsa od 300 do 500 otrok, ki tam preživljajo športne dneve, ter vsaj 1.000 drsalcev vseh starosti dnevno, ki na ledeni ploskvi na Trgu republike dobijo priložnost za rekreacijo, druženje in zabavo. In z največjim veseljem bomo to uresničevali vse do 1. marca letos.

 

Hkrati obveščamo vse, ki ste kupili karte za včerajšnji dogodek, da vam bomo denar vrnili, kupon za brezplačno drsanje, ki ste ga prejeli ob tem, pa lahko uveljavite do 1. marca letos.

 

Lucky Luka

PRIDEMO. ZAMRZNEMO. DRSAMO.

Doživimo zimo skupaj!

Smo ekološko odgovorni - imamo eko certifikat Smo družinam prijazni - štejejo izkušnje Smo družbeno odgovorni - postani za en dan